Iloinen hätähousu!
Keskoslasten päivä Jyväskylässä 2016
Kuva: Miia Korhonen
Keskoslasten päivän tempaus 17.11.2013
yhteistyössä Jyväskylän Kaupunginteatterin kanssa!

Hätähousut

Tervetuloa mukaan MLL Hätähousuihin!

Mikä ihmeen Hätähousut?

Mannerheimin lastensuojeluliiton Jyväskylän yhdistyksen Hätähousut on pieni suuri vertaisryhmä, joka koostuu keskosista ja heidän vanhemmistaan.

Mukaan toimintaan on myös tervetulleita muista syistä hankalan alun omaavia lapsia vanhempineen.

Mitä Hätähousuissa tehdään?

Hätähousut on keskosperheiden kohtaamispaikka.

Avainsanoja ovat:

• Vertaistuki

• Yhdessäolo

• Vuorovaikutus

• Kokemusten jakaminen

• Kannustus

• Tuki

Hätähousut ovat oiva paikka tutustua uusiin ystäviin ja jakaa ajatuksia samassa tilanteessa olevien muiden vanhempien kanssa. Ryhmässä lapsilla on mahdollisuus leikkimiseen, samalla kun aikuiset jakavat arjen ilot ja surut kahvikupin äärellä. Ryhmässä on myös vaihtelevia teemoja; välillä suunnataan retkelle puistoon tai pyydetään ammattilaisia kertomassa lasten kehitykseen ja kasvuun liittyvistä asioista.

Missä Hätähousut kokoontuu?

Hätähousut kokoontuvat Tourutuvalla,

osoitteessa Tourukatu 25, 40100 Jyväskylä.

Aina joka kuun 4. tiistaina klo 17:00.

Miten Hätähousuihin pääsee mukaan?

Siitä mitä milloinkin Hätähousuissa tapahtuu, pysyy parhaiten ajantasalla lähettämällä liittymispyynnön Facebookin Hätähousut-ryhmään.

Hätähousut eivät vaadi Facebook-ryhmään liittymistä, sitoutumista tai ilmoittautumista. Ryhmään pääsee mukaan tulemalla paikan päälle.

Jäikö joku asia mietityttämään?

Ota rohkeasti yhteyttä alla näkyviin yhteystietoihin, niin kerromme mielellämme Hätähousuista lisää:

Jenni Alatalo

0409604125 / jennialatalo.56(at)gmail.com

tai

Jenny Piik

0405382902 / piikjenny(at)gmail.com

Keskoslasten päivä 17.11.

17.11. on kansainvälinen keskoslasten päivä, ja me Hätähousut olemme aktiivisesti pyrkineet järjestämään tempauksia alueellamme.

2016 Jatkoimme juhlimista NNKY:n tiloissa, ja tänä vuonna myönsimme kunnianosoituksen osastonylilääkäri Ole Anderssenille ihanasta työstään keskoslasten ja perheiden hyväksi.

2015 Järjestettiin mahtavat kaikkien keskoslasten juhlat Jyväskylän NNKY:n tiloissa, jossa hienoja tanssiesityksiä sekä kynttilöiden sytytys hetki Puistotorin leikkipuistossa.

2014 Hätähousut avasivat ovensa kaikille toiminnastamme kiinnostuneille! Päivä oli menestys.

Päivä oli suunnattu kaikille keskosperheille, mummuille ja vaareille, kummeille ja sisaruksille, uusille ja vanhoille, lapsen tai vanhempien ikään katsomatta ;). Sen lisäksi halusimme kutsua paikalle erityisesti ne henkilöt jotka työssään kohtaavat keskoslapsia perheineen! Toivoimme että ryhmästä puhuminen sitä ehkä tarvitseville muodostuisi mahdollisimman helpoksi!

2013 tempaisimme yhteistyössä Jyväskylän Kaupungin Teatterin kanssa, ja teatteri valaistiin violetiksi, keskoslasten päivän värin mukaan. Tarjosimme lisäksi pulla-kahvit vauvatehon potilaiden vanhemmille ja henkilökunnalle sairaalan kahvio Paussissa

2012 järjestimme Kevyen, eli keskoslasten vanhempien yhdistyksen kanssa Tourutuvalla keskoslastenpäivän juhlat

2011 Palkitsimme Keski-Suomen Keskussairaalan VSO 3:n hienolla lasten maalamalla taululla kiitokseksi heidän tekemästään pyyteettömästä työstä lastemme hyväksi